Bibliotekets öppettider:
Måndag-torsdag: 8.00-16.30
Fredag: 9.00-15.00

Vi som finns för dig på biblioteket och gärna hjälper till med bokval mm är:

Abraham Efrem och Susanna Silins
Telefonnummer till biblioteket: 08-508 44 817

I enlighet med Sveriges nya nationella läroplan, fungerar Rödabergsbiblioteket dels som ett forskningscentrum för både elever och personal, dels som ett traditionellt läsrum.

Bibliotekets över 4000 svenska och engelska titlar utökas med en växande samling tidskrifter, tidningar, kassetter, videofilmer.

Fem datorer, kopplad till Internet, låter eleverna nå bortom bibliotekets egna resurser och till att e-maila med andra elever runtom i världen.

Biblioteket är öppet dagligen från 08.00 till 15.00 och har en personal bestående av en biblioteksassistent och bibliotekarie från årskurs 4-9 samt en lärargrupp. Alla elever och personal är försedda med varsitt lånekort.

Bibliotekets samling är katalogiserad under WINBIB, ett dataprogram utvecklat särskilt för skolbibliotek. WINBIB sköter också utlåningen av böcker och material och ger eleverna möjlighet att söka speciella titlar, författare och ämnen. Elevarbeten ställs ut regelbundet i biblioteket. Biblioteksgruppen sponsrar också bokveckor, författarbesök, bokmarknad, utställningar och andra aktiviteter för att uppmuntra läsandet.

I biblioteket kan man skriva för hand och/eller på datorn, man kan också hitta fakta
och låna läseböcker. Man får inte stanna i skolan mer än 30 minuter efter att man har slutat men i biblioteket får man sitta och göra läxor till klockan 16:30 på tisdagar och torsdagar.
I biblioteket så har vi en väldigt lugn och skön miljö!

I biblioteket så finns det böcker för alla åldrar. Om man vill fråga om någonting på biblioteket t.ex. en bok, så kan man bara fråga vår bibliotekarie Abraham! / Av EV åk 6