Svenska Chessfinalen

Svenska chessfinalen för skolan är över. Rödabergsskolan är i topp 10 i Sverige, plats 8.
Mycket bra resultat för nykomlingar. Det fanns 24 lag i finalen: från Göteborg, Uppsala, Västerås, Lund, etc.
Träningen för nästa skol-SM påbörjas redan i höst och vi söker efter fler duktiga spelare till laget!

Det var mycket tuff turnering förra helgen och alla barn (och deras föräldrar) måste lovordas.
Alla barn vittnade om att var och en av speldagar var tuffare än den tuffaste dagen i skolan. Skillnaderna mellan lagen var mycket liten: vi var bara 0,5 poäng efter 6: e plats och 1 poäng bakom 4: e och 2 poäng för att representera Sverige i Nordiska mästerskap. Våra första två skivor var bäst bland alla lag, hade 3: e och 4: e styrelser tuff tid ...

Alla barn utom en kan spela nästa år. Vi kommer leta efter ytterligare schacktalanger runt om i skolan ;)