Rektorsbrev juni 2016

Skolavslutning: Vi närmar oss raskt slutet på läsåret och skolavslutningen.  I år kommer vi, som tidigare meddelats, att ha två avslutningar. Anledningen är att vi av säkerhetskäl inte kan samla så många personer samtidigt i ljushallen.  
Avslutningsceremonin för åk F-6 börjar kl 8.30 i ljushallen torsdag 9 juni. Därefter samlas eleverna i sina klassrum. För åk 7-9 börjar avslutningen kl 9.30. För att alla elever ska få plats och se bra, vill vi att föräldrar står på balkongerna. Vi får hjälpas åt att vara tysta och ha ”ljudlösa” telefoner eftersom akustiken i ljushallen är besvärlig.   
Varmt välkomna! 

Personal: Arbetet med tjänstefördelning och schema är så gott som klart. Om det inte av veckobrev eller på annat sätt framgår vem som blir klassföreståndare/mentor nästa år så prata med nuvarande klasslärare.  Vill du ha ytterligare information kan du kontakta skolans expedition tfn 508 44 800.  
Tre av skolans mångåriga medarbetare kommer att saknas av oss då de nu går i pension. Birgitta Bjersne lämnar sitt arbete som speciallärare, Sophie Hasselrot lämnar uppdraget som biträdande rektor och Tommy Jansson avslutar sitt arbete som mellanstadielärare. 
Vi önskar dem all lycka med pensionärslivet! 

Information från Norrmalms stadsdelförvaltning: Bifogar information om sommaraktiviteter som anordnas i staden.  Dessutom information till er föräldrar som har tonårsbarn. Läs och begrunda dessa ”pekpinnar”. Av egen erfarenhet vet jag att råden är goda. Den vanliga kommentaren att ”alla andra får ju för sina föräldrar” blir lättare att stå ut med när vi föräldrar håller ihop. 

Om ABC: Till hösten erbjuder vi ABC-gruppträffar för föräldrar till barn 3-12 år. Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna - det är det ABC handlar om. Programmet har utvecklats på uppdrag av Statens folkhälsoinstitut och syftar till att stärka relationen mellan barnföräldrar. Skolkurator Veronica Rapp och förskolpedagog Fia Wide Gauffin är gruppledare och tid för träffarna är kl 17-19:30 6/9, 20/9, 4/10 och 18/10. Anmälan görs på www.allabarnicentrum.se  (uppge Rödabergsskolan)      
    
Läsårsdata: 
Höstterminen 2016

Planeringsdagar då fritids stänger: torsdag 11 och fredag 12 augusti.

Läsåret börjar: torsdag 18 augusti.  Upprop:  kl. 09.00 - Lågstadiet  kl.10.00 - Mellanstadiet.  kl 11.00 - Högstadiet.

Höstlov: 31 oktober – 4 november(vecka 44).

Terminens sista dag: onsdag 21 december.

 
Vårterminen 2017

Vårterminens första skoldag: tisdag 10 januari. Studiedag måndag 9 januari.

Sportlov (vecka 9): 27 februari – 3 mars.

Påsklov: (vecka 15): 10 april – 14 april.

Lov vid Kristi Himmelfärdsdag 26 maj.

Läsåret slutar: fredag 9 juni. 

Ledigheter godkänns inte under perioder när det är Nationella prov eller förberedelser inför Nationella prov. Datum för Nationella prov kan du hitta på: http://www.skolverket.se/bedomning/nationella-prov/provdatum/grundskola/ 

Kvarglömda kläder 
Vi har mängder med kläder, skor och handdukar som är kvarglömda. Passa på att titta i idrottskorridoren på bottenplanet. Efter skolavslutningen skänker vi bort kläderna. Mia Sjöström, som är förälder på skolan har sedan flera år tillbaka sorterat, tvättat och tagit ansvar för detta. Ett mycket bra initiativ som vi är tacksamma för!  

Ett stort tack till alla elever som i stort och smått bidrar till den goda stämningen på skolan, till alla föräldrar som stöttar barn och skola och bidrar med konstruktiv kritik, till föräldrarepresentanterna för ert engagemang under läsåret.  

Jag tillönskar er alla en lång, skön och solig sommar!   
Med vänlig hälsning!

Peter Lundström rektor

Dela: