Till innehåll på sidan

Skolplattformen

Skolplattformen är en gemensam digital plattform för Stockholm stads förskolor och skolor. Från och med 20 augusti kommer du att få tillgång till den. I skolplattformen får du information om ditt barns skolgång direkt i din mobiltelefon, dator eller surfplatta. Nu i början på terminen är informationen begränsad och det kan finnas inloggningssvårigheter om skolan inte fått korrekta uppgifter. På de stundande föräldramötena kommer du att få mer information.

Vad innehåller skolplattformen?

  • Skolplattformen innehåller information om ditt barns skolgång. Mängden information kommer att fyllas på successivt. Skolplattformen ersätter från höstterminen Skolwebben.
  • På skolplattformens startsida har ditt barns skola möjlighet att publicera nyheter om saker som händer på skolan, till exempel  utflykter.
  • Via startsidan kan du även anmäla ditt barns frånvaro direkt i skolplattformen.
  • Ditt barn kommer också att få tillgång till skolplattformen, med möjlighet att ta del av information rörande sin skolgång. Över tid kommer ditt barn även att få tillgång till nya digitala verktyg i skolplattformen, till exempel för att lämna in skoluppgifter.
  • Skolplattformen kommer att utvecklas kontinuerligt och mer funktionalitet tillkommer efterhand.

Registera  / uppdatera dina uppgifter på ”Mina sidor”

På "Mina sidor" ändrar du dina kontaktuppgifter för stadens e-tjänster, till exempel Skolplattformen. Aktuella uppgifter är avgörande för att du ska kunna använda stadens e-tjänster, som Skolplattformen.

Registera här: grundskola.stockholm/e-tjanster

Guide: https://supportguider.stockholm.se/2484.guide

Hur loggar jag in?

Skolplattformen kan användas med både surfplattor, smarta mobiltelefoner och datorer. Du loggar in på startsidan via skolplattformen.stockholm.se/vardnadshavare

För att stadens högt ställda säkerhetskrav ska uppfyllas kommer du som vårdnadshavare att logga in med hjälp av e-legitimation (till exempel BankID).

Information om hur du skaffar BankID (annan webbplats)

Inloggningshjälp - skolplattformen elev och vårdnadshavare

Hur anmäler jag frånvaro i skolplattformen?

Frånvaro i skolplattformen

Press CC to get English/Arabic text.

Var hittar jag mer information?

Introduktionsfilm till skolplattformen

Du kan även läsa mer på stockholm.se/skolplattformen

Support för vårdnadshavare

Support som du kan kontakta vid tekniska problem.

Ovanstående information för utskrift (.pdf)

Skolplattformen App

Länkar till nedladdning

Dela:
Kategorier: