Söka till Rödabergsskolan 2021/2022

Nu är det dags att söka skola till förskoleklass. Eftersom vi inte kan ha fysiska möten i år, så har vi gjort en informationsfilm till dig som vårdnadshavare.

Informationsfilm

Vill ni veta hur en vanlig dag för en förskoleklasselev ser ut? Vill ni veta vilka som är lärare i förskoleklass?

Välkommen till förskoleklass på Rödabergsskolan

Söka till Rödabergsskolan 2021/2022

Perioden för att söka skola är 15 januari till 15 februari och det gör ni vårdnadshavare via Stockholms stads webbsida 'Sök Skola'.

Där hittar ni all information ni behöver samt en film som förklarar den relativa närhetsprincipen.

Klick här på "Söka Skola i Stockholms stad"

Information in English

Söka skola under annan period av året

Under resten av året använder du ansökningsblankett.

Observera att dessa blanketter inte gäller under perioden 15 januari-15 februari.

Vi tar emot nya elever under läsåret i mån av plats.

utbf8719_ansokan_till_kommunal_skola_-_utanfor_den_ordinarie_ansokningsperioden.pdf

Engelskspråkiga klasserna

Information in English:

Våra elever

I den svensktalande delen av Rödabergsskolan går huvudsakligen elever från vårt närområde. Här kan man börja i förskoleklass och fortsätta upp till åk 9. Årskurs F-3 har gemensamma lokaler för skola och fritidshem i en egen del av skolan. De flesta barnen är inskrivna på fritidshem där varje klass också fungerar som fritidsavdelning.

Från och med åk 3 har eleverna ibland elevens val på engelska med modersmålstalande lärare. Vi samarbetar en del i de svenska och engelska klasserna, för att successivt utveckla samarbetet med de engelskspråkiga klasserna och även möjliggöra att ha vissa ämnen på engelska t.ex. bild och elevens val i de högre årskurserna.

Årskurs 4-6 har sina klassrum högst upp i stora huset och eleverna har möjlighet gå på fritidsklubbens eftermiddagsverksamheter.