Till innehåll på sidan

Studie- och yrkesvägledare

Jag heter Jasmine och jag är studie- och yrkesvägledare här på Rödabergsskolan.

Under terminerna kommer information om vad jag gör och vad jag erbjuder till elever och föräldrar läggas ut och uppdateras här på hemsidan. Mitt främsta uppdrag är att finnas här för eleverna så fort de vill tala om sin framtid och sina funderingar runt studier och yrkesliv.

Tveka inte att höra av er om ni undrar över något!

Email: jasmine.bohlin@edu.stockholm.se

Tel: 076 12 44 810

 

Gymasium Information på skolans YouTube channel​

 

Åk 8: PRAO- under vårterminen.
Eleverna är två veckor på PRAO i åk 8. Eleverna kommer då i kontakt med olika yrken och får se hur arbetslivet fungerar. De får träna social kompetens och träffa arbetskamrater. Efter praoperioden skriver handledaren ett intyg och beskriver vad eleven har gjort. Ett bra praobetyg kan vara vägen till första sommarjobbet. 

Åk 9: Gymnasieansökningar och enskilda elevsamtal.
Eleverna gör sin första gymnasieansökan via internet redan i jan - feb. Det är den preliminära ansökan.
I april - maj kan de sedan göra ett ändringsval och det är det slutgiltiga valet.
Utbudet av gymnasieskolor med olika program och inriktningar är mycket stort. Det är svårt för eleverna att göra ett så viktigt val utan information och stöd.
Jag kommer att påbörja arbetet med detta redan nu under höstterminen genom att träffa klasserna och ge dem den första informationen. Det kommer även vara möjligt för eleverna att boka in enskilda samtal med mig, både nu under hösten och under själva valperioden. Då kan vi tala om såväl framtid och livsval som detaljer runt själva valet.

För nyfikna elever och föräldrar rekommenderar jag gymnasieantagningens >> hemsida. Där finns svar på de flesta frågor man kan ha om hur ansökan går till. Man kan även se statistik från tidigare antagningar.

 

infofolder_prao_2020.docx

praoblankett_digital_2020.docx

handledarens-checklista-dag-1-prao.docx

narvaro-och-omdome-prao.docx

Dela: